יתרונות בריאותיים של ייןבמהלך 20 השנה האחרונות המחקר מצביע על כך שצריכה מתונה של אלכוהול משפרת את בריאות כלי הדם והלב .למרות שרוב האנשים לא שותים יין בגלל היתרונות הפוטנציאליים הבריאותיים שלו, זה מעניין להסתכל מה נמצא בתוך כוס יין מלבד התוכן הקלורי שלה. מלבד אמצעי להנאה טהורה, יין אדום מוזכר לעתים קרובות כמציע יתרונות בריאים פוטנציאליים. נוגדי חמצון, רזברטרול, פלבנואידים ופוליפנולים הם התרכובות הנפוצות ביותר שחוקרים אוהבים להצביע עליהם כעל כימיקלים בריאים הנמצאים ביין.

ויטמינים ומינרלים הנמצאים ביין:

יין אינו מכיל בדרך כלל מספר רב של ויטמינים. כל כוס יין אדום מספקת בממוצע את הצרכים הבאים של התזונה היומית שלך: 1% תיאמין, 2% ניאצין, 3% ריבופלאבין ו- 4% ויטמין K. כמו כן ניתן למצוא ביין אדום מספר מינרלים:1% סידן, 1% נחושת, 1% אבץ, 3% זרחן, 4% ברזל, מגנזיום 4%, אשלגן 5% ו- 10% מנגן.

הסטטיסטיקה משתנה כאשר מדובר ביין לבן. ביין לבן יש פחות פחמימות – 2.6 פחמימות בממוצע למנה. יין לבן מספק את הצרכים התזונתיים היומיים הבאים : 3% מגנזיום, 3% ויטמין B6, 3% ויטמין B2 ו 3% ניאצין, וכן יסודות קורט ברזל, סידן, אשלגן, זרחן ואבץ. למידע נוסף http://www.hamazgan.co.il

החומרים הפעילים העיקריים ביין

אלכוהול: לאלכוהול יש השפעה חיובית בעיכוב היווצרות טרשת העורקים. כמו כן, האלכוהול מגביר את הרגישות לאינסולין ואת הסבילות לגלוקוז – שני גורמים אשר מסייעים בהגנה מפני התפתחות סוכרת מסוג 2.

פלבנואידים הם חומרים כימיים טבעיים הנמצאים בצמחים. בשל תהליך התסיסה, נוצרים אנזימים נבחרים אשר מסייעים בהסרת מסרטנים מסוימים ועשויים לסייע לעכב צמיחה של גידולים.

פּוֹליפֶנוֹלים (חומרים נוגדי חימצון): מקורם בזרעי וקליפות ענבים. בעלי תכונות התורמות להפחתה של קרישי דם והרחבת כלי הדם וכתוצאה מכך לירידה בלחץ הדם. כמו כן, חומרים אלו הינם בעלי תכונות מגנות על מערכת העצבים וכן בעלי תכונות אנטיקַרְצנוֹגֶניות אשר מונעות היווצרות סרטן. מרבית הפוליפנולים מסולקים בתהליך התסיסה של יין לבן ועל כן ריכוזם ביין האדום גבוה יותר עד פי עשרה.

מדוע יין אדום נחשב לבריא?

ביין אדום ניתן למצוא כמות גבוהה של רסברטרול – נוגד חמצון שנמצא בקליפות ענבים אדומים אשר מאט את אובדן מסת השריר והידלדלות העצם עקב חוסר בפעילות גופנית.

שתייה שגרתית מתונה של יין קשורה בסיכון נמוך יותר למחלות לב וכלי הדם. בהתאם למחקרים אפידמיולוגיים ומטא-אנליזות, צריכה מתונה של יין אדום (1 כוס לנשים ו-2 כוסות לגברים, כלומר 150 ו-300 מיליליטר, בהתאמה) קשורה בסיכון נמוך יותר למחלות לב ולתמותה פחותה ממחלות לב וכלי הדם.

יתרונות בריאותיים נוספים:

תפקוד הריאות: נמצא כי צריכה קלה עד מתונה של יין משפיעה באופן חיובי על תפקוד הריאות, תסמונת מצוקה נשימתית וכן על התקדמות מחלת ריאות חסימתית כרונית.

סרטן: קיימת עדות במספר מחקרים מועטים ששתייה מתונה של יין עשויה להקטין את הסיכון למספר סוגי סרטן כדוגמת סרטן תאי הבסיס בעור, סרטן המעי הגס, סרטן ריאות, סרטן הערמונית וסרטן השחלות.

סוכרת מסוג 2: מחקרים רבים מצאו כי הפוליפנולים הינם מעכבי יתר סוכר בדם, משפרים את  תפקוד תאי הביתא בלבלב וכן כמגינים מפני אובדנם.

השפעות נוירולוגיות: מחקרים בתחום  הצביעו על כך שצריכה מתונה של יין אדום עשויה לסייע בהקטנת הסיכון להפרעות נוירולוגיות כמו דמנציה, אלצהיימר ושבץ מוחי.

מערכת העיכול: בסקירה שנערכה בקרב כעשרת אלפים מבוגרים נמצא כי צריכה מתונה של יין סייעה לשיעור נמוך יותר של זיהום על ידי החיידק הֶליקוֹבֵּקְטֶר פּילוֹרי.